Καταμετρητής σε smartphone ANDROID

Καλήμέρα σας,

Από καιρό έχει αναρτηθεί στο Internet μια εφαρμογή για την ανάγνωση BARCODE από smartphones  με λειτουργικό android με την χρήση της κάμερας. Η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα (open source) και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να κατασκευάσουμε μια εφαρμογή για την «Φυσική Απογραφή». Δημοσιεύω εδώ μια δική μου υλοποίηση, όπου με την χρήση της παραπάνω open source εφαρμογής μπορούμε

1.       να διαβάσουμε το barcode ενός είδους

a.       scan-αροντάς το,

b.      ή πληκτρολογόντας το,

c.       ή να επιλέξουμε να γράψουμε τον κωδικό του είδους

2.       να γράψουμε την ποσότητα που καταμετρήσαμε

Όλες οι καταγραφές αποθηκεύονται στην SD Card  της συσκευής σε ένα αρχείο με το όνομα «Apografi.txt». Αυτό μπορεί ο χρήστης στην συνέχεια να το κάνει εισαγωγή στοι μηχανογραφικό του σύστημα ως φυσική απογραφή.


MobileCounter Video 1
Η εφαρμογή εγκαθήσταται μόλις τρέξουμε το αρχείο MobileCounter.apk (η δική μου υλοποίηση) και απαιτεί να είναι ήδη εγκατεστημένη η εφαρμογή «Barcode Scanner 3.52 for Android»

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο και ενδιαφέρον.

Φιλικούς χαιρετισμούς.

Αχιλλείου Δημήτριος

dachilliou@icloud.com

www.dachil.eu

Panorama View σε Android Application

Αυτήν είναι μια πρώτη προσπάθεια να κατασκευάσω ένα layout, αντίστοιχο του Panorama  View που έχει εισαχθεί με τα Windows Phone 7. Όπως μπορείτε να δείτε απουσιάζει η ικανότητα του Panorama  View να σταματά το οριζόντιο scroll  στην επόμενη λίστα, κάτι που το θεωρώ σημαντικό, καθώς και η κυκλική λειτουργία του Panorama  View (δηλαδή μετά την τελευταία λίστα, επανεμφανίζεται η πρώτη), κάτι που μπορεί να αποδειχθεί και κοπιαστικό στην κατασκευή του αλλά ίσως και ανούσιο, δεδομένου ότι δεν είναι απαραιτήτως επιθυμητή μια τέτοια συμπεριφορά από τους χρήστες της συσκευής. Επίσης φαίνεται τελικά το πόσο εύκολη είναι τόσο η υλοποίηση του Panorama  View (με τις όποιες ελλείψεις) όσο και η πολυγλωσσική υποστήριξη.

Το αρχείο εγκατάστασης τις υπό ανάπτυξης εφαρμογής: dachil.universe.mobile.crm.apk

Αχιλλείου Δημήτριος
dachilliou@icloud.com